€ 21.99
inclusief BTW
exclusief verzendkosten

Derksen

Openhartig biografisch portret van een van de meest controversiƫle tv-sterren in Nederland

Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen.

Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiƫle uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: 'Ik heb alleen op tv een grote bek.'

Alles komt aan bod in dit boek. Zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Zijn lange vriendschappen met Johan Cruijff en Harry Muskee en zijn diepe liefde voor de blues, maar ook de vechtpartij met Van Morrison en zijn constante neiging tot choqueren. Hij staat uitgebreid stil bij de tragische dood van zijn eerste vrouw en bij zijn eigen val van de trap, maar ook bij het krankzinnige eetpatroon dat hij erop nahoudt en natuurlijk bij de rel rond zijn Akwasi-grap en de verstrekkende gevolgen daarvan.

Michel van Egmond nam de reportages in dit boek voor zijn rekening. Hij bezocht met Derksen de plekken van diens jeugd, bracht uren door in het doorrookte en met cd's volgestouwde tuinhuis van de hoofdpersoon en stond er met zijn neus bovenop toen achter de schermen van Veronica Inside een ruzie ontstond die bijna het einde van het programma betekende.
Antoinnette Scheulderman interviewde Derksen een jaar lang met grote regelmaat en deed dat op de voor haar zo kenmerkende wijze: vasthoudend, persoonlijk, prikkelend, vol mededogen maar ook streng als het moet, en altijd met een goed ontwikkeld oor voor het sprekende detail.
Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken mensen in Nederland.

Algemeen
TitelDerksen
SubtitelHet spraakmakende leven van Johan Derksen
Verkoperbol.com
SamenvattingNederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789048858675 | 400 pagina's
Inhoud
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk1
Verschijningsdatumjuni 2021
AfmetingenAfmeting: 21,1 x 13,6 x 3,2 cm
Aantal pagina's400 pagina's
IllustratiesNee
Betrokkenen
Auteur(s)Michel van Egmond | Antoinnette Scheulderman
UitgeverInside
Vertaling
Originele TitelDerksen
Overige kenmerken
Extra groot lettertypeJa
Gewicht0.47 kg
StudieboekNee
Verpakking breedte136 mm
Verpakking hoogte32 mm
Verpakking lengte211 mm
Informatie van verkoper
EAN9789048858675
CategorieBoeken ❯ Sport & Outdoor
Automatische classificering
GeslachtU
Leeftijd14 - 100 jaar

Loading...