€ 21.95
inclusief BTW
exclusief verzendkosten

Top Gear

etui van autoband, grijs

Stoere etui van gerecyclede vrachtwagen binnenband

Highlights
● Materiaal: ge-upclyclede vrachtwagen binnenbanden
● Afmetingen 21,5 x 8,5 x 4 cm
● Verkrijgbaar met verschillende kleuraccenten
● Passen bij de autobandtassen van Made in Barrio
● Fair made in Colombia

De Top Gear is gemaakt van autoband. Dus supersterk, waterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Handig als je een etui nodig hebt voor school of werk, want de Top Gear heeft een sterke rits en kan tegen een stootje.

Stoer en sterk
De Top Gear is gemaakt van gerecyclede binnenbanden van vrachtwagens en nylon canvas, wat deze portemonnee een stoere uitstraling geeft. Dit materiaal is niet alleen zeer soepel en sterk, maar heeft ook een grote variatie in textuur: van glad tot geribbeld. Geen twee etuis van hetzelfde model zijn dus exact gelijk. Vrachtauto binnenband is erg praktisch materiaal: slijtvast, waterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Het rubber is goed gereinigd en nabehandeld met milieuvriendelijke middelen, waardoor het niet of nauwelijks afgeeft en geurarm is. Door het gebruik zal het rubber een zachte matte glans krijgen en wordt het steeds mooier.

Goed voor het milieu in Colombia
De productie van de Made in Barrio-producten vindt plaats in Colombia, waar het recyclen van autobanden bijdraagt aan het schoner maken van het milieu. Systemen voor het inzamelen en verwerken van oude autobanden zoals in Europa, zijn er in Colombia niet. Deze worden vaak gewoon gedumpt op de vuilnisbelt of in de natuur. Ook worden banden vaak verbrand en zelfs gebruikt als brandstof voor kachels en fornuizen. Dat is natuurlijk helemaal schadelijk, door de chemische stoffen die daarbij vrijkomen. Dat een deel van dit materiaal nu een nieuwe functie krijgt, is goed nieuws voor het milieu in Colombia.

Eerlijke productie volgens Fair Trade normen
De Made in Barrio collectie wordt geproduceerd door Sapia, de grootste fair trade leverancier van Colombia. De eerste aanzet tot dit bedrijf werd in 1997 gegeven met het maken van kleine cadeautjes van gerecyclede sinaasappelschillen. Gebaseerd op het succes hiervan en de voorliefde voor handwerk met natuurlijke en gerecyclede materialen, werd het assortiment in de loop der jaren sterk verbreed. Ondermeer met poppetjes van maïsmeel en maïsplant, sieraden van natuurlijke zaden uit het tropische regenwoud (zoals tagua, chirilla en acai) en tassen van gerecyclede binnenbanden en van semi-ecoleer.

Atelier doña Rosa
Het atelier waar de Made in Barrio-collectie wordt gemaakt bevindt zich in Ciudad Bolivar. Dit is een van de gevaarlijkste wijken van Bogota, waar een hoge werkloosheid heerst en drugs en geweld aan de orde van de dag zijn. Dit atelier is in 2001 opgericht door Doña Rosa, nadat het leerbewerkingbedrijf waar ze 16 jaar had gewerkt failliet was gegaan. Inmiddels werken er al meer dan 25 inwoners van Ciudad Bolivar.

Nieuwe kansen in de sloppenwijk
Door dit succes is zij uitgegroeid tot een rolmodel voor de vrouwen in haar buurt. Doña Rosa biedt mensen aan de onderkant van de samenleving een kans op een vaste baan. Zij worden opgeleid en krijgen een beter bestaan met normale werktijden, een redelijk loon en ziektekostenverzekering.
Sinds 2005 werkt Doña Rosa samen met Colombia's grootste fair trade leverancier, die het atelier helpt met goede, aantrekkelijke ontwerpen en het openen van buitenlandse markten. Immers, elke nieuwe klant betekent weer meer werkgelegenheid.Algemeen
TitelTop Gear - etui van autoband - grijs
VerkoperMoreThanHip.nl
Afmetingen & Maten
Afmetingen product4 x 21,5 x 8,5 cm (lxbxh)
Producteigenschappen
Kleurzwart | grijs
Verpakkingsinhoud1
Productinformatie
Keurmerkgeen kwaliteitslabel
MerkMoreThanHip-autobandtassen
Overige kenmerken
DoelgroepVolwassenen
Gewicht0 g
Verpakking breedte0 mm
Verpakking hoogte0 mm
Verpakking lengte0 mm
Informatie van verkoper
EAN8718719977323
CategorieKantoor & School ❯ Schoolspullen
Automatische classificering
GeslachtU
Leeftijd18 - 100 jaar

Loading...