€ 14.95
inclusief BTW
exclusief verzendkosten

Sleutelhanger van plantaardig ivoor/tagua

roze

Mooie sleutelhanger van tagua, ofwel plantaardig ivoor

Deze prachtige, kleurrijke sleutelhangers hebben allemaal nog hun organische vorm. De gemiddelde grootte is 4 cm hoog bij 3 cm diameter. Voorzien van een stevig katoenen waxkoord en metalen schuifring. Eerlijk geprodueerd in Colombia.

Plantaardig materiaal
Tagua is uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid, omdat het geheel van natuurlijke oorsprong is en dus ook nikkelvrij. En niet te vergeten: omdat tagua plantaardig materiaal is, kunnen ook veganisten van deze mooie kleurrijke sieraden genieten. Daarnaast heeft dit sieraad geen onderhoud nodig. Het is echter wel belangrijk om het niet lang aan water of zonlicht bloot te stellen.

Waarom heet tagua ook wel plantaardig ivoor?
Tagua is de vrucht van de tagua palmboom, die groeit in de tropische regio's van Zuid-Amerika. De rijpe zaden of noten worden maximaal 2 jaar in de zon gedroogd, waardoor ze keihard worden. Qua samenstelling lijkt tagua precies op dierlijk ivoor. Vandaad dus dat tagua ook wel plantaardig ivoor wordt genoemd. Bovendien is tagua een ook goed alternatief voor dierlijk ivoor. Een tagua palm produceert in één jaar namelijk evenveel ivoor als een gemiddelde vrouwelijke Afrikaanse olifant.

De gedroogde taguanoot is heel goed in te bewerken en in verschillende vormen te snijden en te zagen. Ook is dit materiaal uitstekend te verven in een groot aantal natuurlijke kleuren. Door het verven wordt de geaderde structuur van het plantaardige ivoor zelfs extra goed zichtbaar. Dit geeft elk sieraad een unieke natuurlijke uitstraling.

Wil je meer weten over plantaardig ivoor? Lees dan het verhaal achter Tagua.

Algemeen
TitelSleutelhanger van plantaardig ivoor/tagua - roze
VerkoperMoreThanHip.nl
Productspecificaties
GeslachtVoor unisex
Afmetingen & Maten
Gewicht0,025 kg
Overige producteigenschappen
Kleurroze
Productinformatie
Afmetingen inclusief verpakking21 x 15 x 2,8 cm (lxbxh)
Artikelnummer108670
Character
Overige kenmerken
DoelgroepVolwassenen
Informatie van verkoper
EAN8719743363434
CategorieDamesmode
Automatische classificering
GeslachtU
Leeftijd18 - 100 jaar

Loading...