€ 11.95
inclusief BTW
exclusief verzendkosten

Sneeuwmannen van blik

2 stuks

Set van twee sneeuwmannen van gerecyclede blikjes

Heel mooi zijn deze sneeuwmannen, die met de hand zijn gemaakt in Guatemala, uit gerecyclede blikjes. Erg leuk voor in de kerstboom, in een kerststukje of om in een lamp te hangen.

Elk setje bestaat uit 2 verschillende kleuren.
Deze sneeuwmannen zijn met de hand gemaakt in Guatemala, door een coöperatie van vrouwen uit een sloppenwijk van Guatemala City. De opbrengsten van hun handwerk wordt gebruikt om de levensomstandigheden van deze vrouwen en hun gezinnen te verbeteren.

Highlights:
● Set van 2 stuks in verschillende kleuren.
● Afmetingen: ca. B 12 x H 11 cm
● Inclusief ophangkoordje
● Materiaal: aluminium van gerecyclede blikjes van frisdrank
● Fair trade gemaakt in Guatemala

Eerlijke productie in Guatemala
De kerstdecoraties van blikjes en bliklipjes worden handgemaakt in Guatemala door een cooperatie van vrouwen in de sloppenwijk La Esperanza in Guatemala City. Deze worden volgens fair trade normen betaald, zodat zij een goed leven met hun gezinnen kunnen opbouwen.

Coöperatie van en voor vrouwen
UPAVIM is een coöperatie van en voor vrouwen uit La Esperanza, een wijk in het zuiden Guatemala Stad. La Esperanza, dat ‘hoop’ betekent, is in de jaren ’80 ontstaan de burgeroorlog die toen in Guatemala woedde. Duizenden vluchtelingen van het platteland vestigden zich toen aan de rand van de hoofdstad. De hutjes uit het begin zijn inmiddels vervangen door stenen huizen, maar nog steeds zijn er veel sociale problemen in La Esperanza. Van armoede en werkloosheid tot gewelddadige drugsbendes.

Betere kwaliteit van leven
Het doel van UPAVIM is om de kwaliteit van leven van de vrouwen en hun gezinnen te verbeteren. Bij de coöperatie kunnen zij rekenen op onderwijs, werkgelegenheid, een kinderdagverblijf en gezondheidszorg. Er werken meer dan 80 moeders en huisvrouwen. Dit zijn weduwen, vrouwen die zijn verlaten door hun echtgenoten of zijn geconfronteerd met alcoholisme en/of huiselijk geweld. Velen van hen zijn de enige kostwinner.

Mooi artikel met een goed verhaal
De activiteiten van UPAVIM worden ondermeer gefinancierd door de verkoop van ambachtelijk geproduceerde artikelen. De Esperanza bliklipjes collectie van MoreThanHip is hier een goed voorbeeld van. De meeste producten die de coöperatie maakt vinden hun weg naar de Verenigde Staten en Canada. Upavim is daarom lid van de Fair Trade Federation, de organisatie die eerlijke handel bevordert in de VS.

Met een artikel uit de Esperanza collectie koop je dus niet alleen een mooi product; je krijgt er ook een goed verhaal bij.

Algemeen
TitelSneeuwmannen van blik - 2 stuks
SubtitelGemaakt van blik en bliklipjes
VerkoperMoreThanHip.nl
Materiaal & afmetingen
Afmetingen11 x 12 cm
Overige kenmerken
Aantal stuks in verpakking2 paar
Gewicht400 g
Kleurzilver , multi
MateriaalAluminium
Met verlichtingJa
Product hoogte11 cm
Speciaal geschikt voor kerstJa
Verpakking breedte270 mm
Verpakking hoogte30 mm
Verpakking lengte360 mm
Voor binnen of buitenVoor binnen
Informatie van verkoper
EAN8718719970652
CategorieKerst
Automatische classificering
GeslachtU
Leeftijd14 - 100 jaar

Loading...