€ 24.95
inclusief BTW
exclusief verzendkosten

Girasol

verstelbare ketting van tagua, multicolour

Handgemaakte ketting van plantaardig ivoor in Ibiza-stijl

Ketting met bloemmotief
Deze vrolijke, zomerse ketting in hippe Ibiza-stijl is gemaakt van tagua, ofwel plantaardig ivoor. Een natuurlijk materiaal dat heerlijk aanvoelt en dus heerlijk draagt.

De Girasol ketting bestaat uit 5 plakjes taguanoot dat is bedrukt met een bloemmotief, met aan weerszijden een acai-kraal en aan elkaar bevestigd met waxkoord. De uiteinden van het waxkoord zijn met een schuifknoop met acai-kraal aan elkaar vastgemaakt, zodat je de ketting gemakkelijk op de juiste hoogte kunt dragen.

Highlights
● Tagua = plantaardig ivoor van palmboom in Zuid-Amerika
● Afmetingen: taguaschijfjes: ca. H 3 x B 2 cm
● Alle exemplaren verschillend door unieke organische vormen/textuur
● Verstelbaar waxkoord tot een maximale draaglengte van 30 cm
● Verkrijgbaar in verschillende kleuren
● Handgemaakt in Colombia (fair trade)

Plantaardig materiaal
Tagua is uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid, omdat het geheel van natuurlijke oorsprong is en dus ook nikkelvrij. En niet te vergeten: omdat tagua plantaardig materiaal is, kunnen ook veganisten van deze mooie kleurrijke sieraden genieten. Daarnaast heeft dit sieraad geen onderhoud nodig. Het is echter wel belangrijk om het niet lang aan water of zonlicht bloot te stellen.

Waarom heet tagua ook wel plantaardig ivoor?
Tagua is de vrucht van de tagua palmboom, die groeit in de tropische regio's van Zuid-Amerika. De rijpe zaden of noten worden maximaal 2 jaar in de zon gedroogd, waardoor ze keihard worden. Qua samenstelling lijkt tagua precies op dierlijk ivoor. Vandaar dus dat tagua ook wel plantaardig ivoor wordt genoemd. Bovendien is tagua een ook goed alternatief voor dierlijk ivoor. Een tagua palm produceert in één jaar namelijk evenveel ivoor als een gemiddelde vrouwelijke Afrikaanse olifant.

De gedroogde taguanoot is heel goed in te bewerken en in verschillende vormen te snijden en te zagen. Ook is dit materiaal uitstekend te verven in een groot aantal natuurlijke kleuren. Door het verven wordt de geaderde structuur van het plantaardige ivoor zelfs extra goed zichtbaar. Dit geeft elk sieraad een unieke natuurlijke uitstraling.

Wil je meer weten over plantaardig ivoor? Lees dan het verhaal achter Tagua.

Algemeen
TitelGirasol - verstelbare ketting van tagua - multicolour
VerkoperMoreThanHip.nl
SamenvattingHout | 30 cm | Geen bewerking
Informatie van verkoper
EAN8718719977989
CategorieDamesmode
Automatische classificering
GeslachtU
Leeftijd14 - 100 jaar

Loading...